25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (2024)

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 31 augustus, 2023

5/5 - (8 stemmen)

Wat zul je lezen in deze blog?

Veel bezoeken? Bespaar met de Lille City Pass!

Wil je de bezienswaardigheden van Lille op een veel goedkopere manier bezichtigen? Koop dan een Lille City Pass (€25 per persoon). Met deze toeristenkaart krijg je gratis toegang tot 30 attracties, mag je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en krijg je hoge kortingen in heel wat restaurants en winkels. Je bespaart al snel veel geld tijdens een weekendje naar Lille met deze kortingskaart!

Koop je de kaart via GetYourGuide? Dan kan je de pas gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (1)

25x Activiteiten en bezienswaardigheden in Rijsel

Als je graag op reis wilt, maar liever niet te ver gaat is Lille de keuze bij uitstek. Deze levendige stad is een walhalla voor shopfanaten, maar heeft ook veel te bieden voor mensen die houden van cultuur en natuur. Rijsel werd niet voor niets uitgeroepen tot culturele hoofdstad van 2004.

Er zijn dus veel bezienswaardigheden in Lille die de moeite waard zijn om te ontdekken, zoveel zelfs dat het moeilijk zal zijn om te kiezen. Ik maak het je makkelijk met onderstaand lijstje van leuke bezienswaardigheden in Lille!

3x Voor de shopaholics

Als je vooral op zoek bent naar een plekje waar je heerlijk kan shoppen is Lille een goede keuze. Deze stad is een écht shoppingsparadijs . Zowel voor zij die houden van de duurdere winkeltjes als iedereen die liever budget shopt. Winkelen in Rijsel is dus voor iedere shopaholic een échte aanrader. Ontdek hieronder de beste plekjes voor shopping in Lille!

1. Vieux Lille

Shopping in Rijsel kan je niet zonder Vieux Lille te zien. Dit is het oude stadscentrum waar je twee belangrijke winkelstraten vindt: Rue de la grand Chaussée en Rue de la Monnaie. De eerste straat is een aanrader voor wie houdt van merkkledij en Rue de la Monnaie heeft voor iedereen iets in petto.

Bereikbaarheid: Het oude stadscentrum van Rijsel is makkelijk bereikbaar, vanuit het station Lille Flandres is het slechts enkele minuutjes wandelen.

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (2)

Haal je portefeuille maar al boven, want aan al deze winkels kan niemand weerstaan!

2. Euralille

Als je in Rijsel bent is het niet alleen leuk om door de gezellige winkelstraatjes te kuieren, maar ook om een bezoekje te brengen aan Euralille. Dit shoppingscentrum is zeker een kijkje waard. Je vindt er voornamelijk bekende winkelketens, zoals Mango, New Look en Espirit, maar er zijn ook andere leuke beautyshops én je kan er lekker eten!

Bereikbaarheid: Euralille ligt op slechts enkele minuutjes wandelafstand van Gare de Lille Flandres. Erg makkelijk om te bereiken als je met de trein reist!

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (3)

Zit het weer niet mee, maar wil je toch shoppen in Rijsel? Dan moet je naar Euralille!

3. Halles de Wazemmes

Een andere aanrader als je dol bent op winkelen, is Halles de Wazemmes. Dit is een overdekte markt waar je alles lekker vers kan kopen. Halles de Wazemmes is enkel ’s maandags gesloten en is doordeweeks open van 8 tot 20 uur en s’ zondags tot 15 uur.

De markt van Wazemmes is ideaal als je Lille op een zondag wilt ervaren! Het behoort tot één van de grootste markten van Frankrijk en is daarom een must-see. Maar de wijk Wazemmes heeft nog meer te bieden. Er zijn tal van andere gezellige boetiekjes en restaurants. Zeker de moeite om naartoe te gaan!

Bereikbaarheid: De dichtstbijzijnde metrohalte is Gambetta. Je kan de metro nemen vanuit het station. Stappen is ook mogelijk, want het ligt slechts op 2 km afstand van station Lille Flandres.
Met de Lille City Pas mag je gratis gebruik maken van het OV en krijg je ook gratis toegang tot meer dan 30 bezienswaardigheden in Lille.

3x Bijzondere activiteiten in Rijsel

Wil je je dagje of weekend in Lille zo bijzonder mogelijk maken? Dan ontdek jij waarschijnlijk het liefst de meest speciale activiteiten in Lille. Ook voor zij die hun weekend onvergetelijk willen maken, heeft deze mooie stad meer dan genoeg te bieden!

4. Lille Virtual Room

Lille Virtual Room ligt op iets meer dan vier kilometer van het centrum, maar is zeker een bezoekje waard als je houdt van bijzondere activiteiten. De Virtual Room is vergelijkbaar met een escape room maar toch nét iets anders.

Net zoals bij een escape room moet je trachten om puzzels op te lossen en samen te werken in team om uit een ruimte te ontsnappen. Alleen is deze ruimte niet tastbaar, want het gaat hier over een virtuele escape room. Lachen en plezier verzekerd!

Bereikbaarheid: Lille Virtual Room ligt in Villeneuve D’ascq en kan je het makkelijkst bereiken met de metro of bus. Stap af aan halte “Fort de Mons“, vanaf daar is het slechts 6 minuutjes stappen (400 meter). Je kan ook bus 13 (du Fort de Mons) nemen en afstappen aan halte “Faidherbe”.
Vergeet opnieuw niet dat je met de Lille City Pas gratis gebruik mag maken van metro en bus.

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (4)

De Lille Virtual Room is zonder twijfel één van de leukste indoor activiteiten in Rijsel!

5. L’Hache prise

Een andere aanrader, als je je afvraagt wat te doen in Lille, is L’Hache Prise. Bij L’Hache Prise is het de bedoeling dat je met hakbijlen gooit in een roos. Dit is een leuke activiteit om in groep te doen. Gooien met bijlen is niet alleen bijzonder amusant, maar ook dé ideale manier om stress kwijt te spelen! Let op, want je moet op voorhand reserveren op de site!

Bereikbaarheid: L’Hache Prise ligt op zo’n zeven kilometer van het centrum van Lille en doe je dus niet makkelijk te voet. Met de auto ben je er op een klein kwartiertje. Je kan ook de trein nemen naar Lesquin en vanaf daar is het 2 km stappen.

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (5)

Wil je je energie even kwijt op een heel aparte manier? Dan moet je naar l’Hache Prise!

6. Lille Stadstour met Citroen 2CV Cabriolet

Wil je de mooiste bezienswaardigheden van Lille op een unieke manier ontdekken? Dan is een rondrit in een Citroen 2CV Cabriolet de beste manier om dit te doen. Rondrijden in dit schattige autootje is niet alleen erg leuk, maar geeft je ook de vrijheid om alle bijzondere plekjes in Lille te zien.

Als je in Frankrijk bent, moet je gewoon écht eens een ritje gemaakt hebben in één van de beroemdste Franse auto’s ooit. Je krijgt een chauffeur mee die ook je gids zal zijn. Op die manier kan je alles nog meer bewonderen. Tickets moet je op voorhand kopen en kan je vinden bij GetYourGuide.

Bereikbaarheid: Voor deze activiteit moet je naar Palace Rihour gaan. Dit kan je makkelijk te voet bereiken vanaf het station.

6x Kunst en cultuur

Wie van cultuur houdt moet gewoon in Lille zijn. Deze mooie stad werd in 2004 gekroond tot hoofdstad van de cultuur en dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. Als je dus graag prachtige monumenten wilt bezichtigen, zal je zeker weten wat te doen in Lille. Maar kiezen tussen al deze bijzondere bezienswaardigheden in Lille, Frankrijk is niet makkelijk. Daarom geef ik je hieronder een lijst van dingen die je absoluut niet mag missen!

7. Citadel van Lille

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in Rijsel is de citadel. De 17e-eeuwse citadel van Rijsel wordt ook de “Koningin onder de citadellen” genoemd, omdat het volgens Vauban de mooiste citadel van het koninkrijk was. Het werd tussen 1667 en 1670 gebouwd door Sébastien le Prestre, in opdracht van Lodewijk XIV (je weet wel, de zonnekoning van Versailles) die juist daarvoor de stad veroverd had. Liefhebbers van cultuur en geschiedenis mogen deze prachtige stervormige citadel zeker niet overslaan!

Bereikbaarheid: De citadel ligt op twee kilometer wandelafstand, maar je kan ook bus 12 nemen en afstappen aan halte “Champ de Mars”.

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (6)

Rond de Citadel van Lille is er heel wat groen!

8. Église Saint-Maurice

Eén van de meest bijzondere culturele bezienswaardigheden in Lille is de Église Saint-Maurice of in het Nederlands: de Sint-Mauritius kerk. Deze prachtige kerk werd gebouwd in de 14e eeuw, maar werd uitgebreid tot in de 19e eeuw. Het gebouw werd toegewijd aan de martelaar Mauritius en werd in 1840 geklasseerd als historisch monument. Binnenin vind je tal van schilderwerken van Franse kunstenaars uit de 17e en 18e eeuw. Deze gotische kerk is zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent!

Bereikbaarheid: De Sint-Mauritus kerk is makkelijk te voet te bereiken vanuit het station van Lille Flandres, want het ligt er vlakbij.

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (7)

Prachtig, he?

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (8)

En de binnenkant is minstens even indrukwekkend!

9. Stadswandeling Lille

Eén van de beste manieren om de belangrijkste bezienswaardigheden in Lille te zien is door een stadswandeling. Als je meedoet aan een stadswandeling word je begeleid door een gids die alle culturele schatten weet liggen en je ook meer kan vertellen over leuke activiteiten!

Er zijn verschillende stadswandelingen in Rijsel, maar een aanrader is deze wandeltour van GetYourGuide. Tijdens de twee uur durende wandeltocht zal je alles te weten komen over de geschiedenis van deze mooie stad! Als je liever niet wandelt, kan je ook een Citytour met de bus doen. Dit is een meer ontspannen manier om alles te ontdekken. Ideaal als je Lille op een zondag bezoekt en je eens lekker lui wilt zijn!

Bereikbaarheid: Voor zowel de wandeltocht als de bustocht moet je naar Place Rihour gaan, dit kan je makkelijk te voet doen.

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (9)

Tijdens een stadswandeling ontdek je de allermooiste bezienswaardigheden van Lille, vergezeld van een woordje uitleg.

10. Palais Rihour

Het paleis Rihour moet je zeker gezien hebben als je houdt van cultuur. Dit is één van de belangrijkste dingen om te doen in Lille. Palais Rihour werd gebouwd in de 15e eeuw, maar jammer genoeg is er de dag van vandaag nog maar weinig van te zien. In het begin van de 20e eeuw werd het grootste deel met de grond gelijk gemaakt en bleef enkel de kapel, trap, enkele bakstenen gevels en de wachtzaal bewaard. Hoewel het grootste deel weg is, loont het toch de moeite om te bezoeken!

Bereikbaarheid: Palais Rihour ligt slechts op 800 meter van het station Lille Flandres en is dus perfect te voet te doen. Als je je toch echt lui voelt kan je de metro nemen en afstappen aan halte “Rihour”.

11. Graffiti Tour

Kunst is meer dan schilderijen gaan bekijken in een museum. Het is overal en van alle tijden. Als jij ook van alternatieve kunstvormen zoals graffiti geniet is de Grafitti Tour een échte aanrader. Tijdens deze tour bezichtig je al de mooiste graffiti werken en ontdek je de stad op een unieke manier.

Bereikbaarheid: De Graffiti Tour vindt plaats in Roubaix en ligt op 11 km van Rijsel. Als je deze tour wilt doen kan je dus het best met de auto naar Rijsel gaan. Als je toch met de trein bent, neem je het best de TER tot aan het station van Roubaix en vanaf daar is het 1,4 km wandelen.

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (10)

Er is bijzonder veel street art in Rijsel!

12. Tour naar de Canadese WO1-slagvelden

Eén van de meest bijzondere dingen om te doen in Rijsel, als je ook dol bent op geschiedenis, is een tour naar de Canadese WO1-slagvelden. Je start vanuit Lille en verkent onder begeleiding de tunnels van waaruit Canadese troepen de Duitse linies aanvielen in de slag om Vimy.
Natuurlijk kan je dit ook allemaal op eigen houtje regelen.

Je komt alles te weten over de strijd die de soldaten moesten leveren en je zal ook de N°2 begraafplaats in Neuville-Saint-Vaast, het Courcelette Memorial, het Thiepval Memorial en het Beaumont-Hamel Newfoundland Memorial Park bezoeken. Tussendoor kan je genieten van lunch. Deze uitstap is vooral een aanrader als je meerdere dagen in Rijsel spendeert, want het neemt zeker een volledige dag in beslag!

Bereikbaarheid: De tour start vanuit Arras of Lille. De gids voorziet zelf het vervoer (auto) en spreekt met je op een bepaald punt af. Natuurlijk kan je alles ook zelf organiseren.

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (11)

Vlakbij Lille liggen heel wat militaire begraafplaatsen.

3x Tot rust komen in de natuur

Ook als jij het vooral belangrijk vindt om van de natuur te genieten zijn er meer dan voldoende bezienswaardigheden in Rijsel. Als je meerdere dagen in Rijsel spendeert kan je spanning afwisselen met de rustgevende natuur. Zo kan je genieten van het beste van beide werelden!

13. Jardin Vauban

De Jardin Vauban moet je écht gezien hebben. Het is één van de meest bijzondere plekjes in Lille en dichtbij de citadel gelegen waardoor je cultuur en natuur perfect met elkaar kan combineren.

Deze mooie tuin in Engelse stijl werd in 1863 aangelegd. Je vindt er 35 000 vierkante meter aan heuvelachtige gebieden, kabelende vijvertjes, watervallen, kastanjebomen, bloemenprieeltjes en nog veel meer. Hierdoor is het dé ideale plek om romantiek te beleven met je partner of om gewoon ten volle te kunnen genieten van de schoonheid van de natuur.

Bereikbaarheid: De Vauban tuin ligt dichtbij de citadel en de zoo, op zo’n 1,8 km van het station Lille Flandres. Te voet is de makkelijkste manier om er te geraken. Als je toch een beetje minder wilt stappen kan je afstappen aan de dichtstbijzijnde metrohalte “Rihour”.

14. Jardin des plantes et serre équatoriale

Een andere prachtige tuin om te bezichtigen is le jardin des plantes et serre équatoriale. De tuin ligt in het zuidelijke deel van de stad en is in 1948 geplaatst. Bijzonder is de romantische rozentuin en de prachtige bomen en struiken uit verschillende landen.

Bereikbaarheid: Je kan de tuin makkelijk bereiken door de metro lijn 2 te nemen en af te stappen in Porte de Douai.

15. Parc du Héron

Parc du Héron is een natuurreservaat waar je maar liefst 235 vogelsoorten kan spotten. Het is dé ideale plek om met je camera naartoe te gaan als je interessante foto’s wilt maken. Ook als je wilt genieten van een rustgevende picknick of een relaxerende wandeling moet je dit park gezien hebben. Er is geen betere plek om je onder te dompelen in de natuur!

Bereikbaarheid: Om dit natuurreservaat te kunnen zien moet je de trein naar Tournai nemen en afstappen in Annappes. Daarna moet je nog 2,3 km wandelen. Het makkelijkste is dus met de auto!

3x Plezier voor de allerkleinsten

Ben je van plan om je deugnieten mee te nemen op vakantie naar Lille? Dan is het handig om te weten wat er te doen is in Rijsel met kinderen. Rijsel heeft zeker genoeg te bieden zowel voor jong als oud. Ontdek de mogelijkheden en geniet binnenkort misschien van de meest onvergetelijke gezinsuitstap!

16. Cita Parc

Cita Parc is een pretpark in Lille dat dichtbij de Zoo gelegen is. Dit is geen heel erg groot pretpark, maar zeker ruim genoeg voor een dagje vol plezier met de kleinsten. Je vindt er onder andere boomstammetjes, een rollercoaster, een treintje en nog veel meer. Hier zullen je kids zich zeker niet vervelen!

Bereikbaarheid: Wandelen naar het Cita Park is goed te doen, want het is slechts 1,6 km stappen. Als je een beetje minder wilt stappen kan je de metro nemen tot aan Rihour.

17. Nausicaá

Eén van de leukste bezienswaardigheden in Rijsel voor kinderen is Nausicaá. Ontdek de wondere onderwaterwereld met maar liefst 58.000 fascinerende dieren. Dit is het grootste openbare aquarium van Europa en dus zeker een bezoekje waard.

Kinderen vinden het trouwens geweldig om zich voor eventjes onderwater te wanen en zullen veel bijleren over de verschillende diersoorten. Een dagticket kan je op voorhand kopen. Bij GetYourGuide kan je tickets gratis annuleren tot 24 uur voor je geplande bezoek.

Bereikbaarheid: Nausicaá ligt in Boulogne-Sur-Mer en is dus zeker niet te voet te doen. Het beste doe je dit met de auto, want met de trein moet je overstappen. Je moet dan eerst de trein nemen naar het station van Callais Ville en overstappen op de trein richting Rang-Du-Fliers- Verton – Berck Creil. Uiteindelijk moet je afstappen in het station van Boulogne Tintelleries. Een beetje moeilijk dus met het openbaar vervoer!

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (12)

Je vindt hier enkele reusachtige aquaria.

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (13)

Maar er is meer te zien dan alleen vissen en oceaanbewoners!

18. Zoo de Lille

Is je deugniet dol op beestjes? Dan is het leuk om naar de Zoo van Lille te gaan. Je kan er verschillende prachtige dieren bewonderen: alpaca’s, papegaaien, vossen en nog veel meer. Met een bezoekje aan de zoo leren je kids veel bij. Het is dus niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam!

Bereikbaarheid: Naar de Zoo de Lille gaan is makkelijk te voet te doen. Het bevindt zich op iets minder als 2 km van het treinstation. De dichtstbijzijnde metrohalte is “Rihour”.

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (14)

Ga je ook even gedag zeggen aan de familie pelikanen in de Zoo van Lille?

3x Sporten en avontuur

Ook als je sportief bent aangelegd zijn er voldoende activiteiten in Rijsel. Ben je van plan om op sportief weekend in Lille te gaan of wil je gewoon een dag vol sport en avontuur na al die ontspanning? Dan loont het de moeite om onderstaande activiteiten en bezienswaardigheden in Lille te ontdekken!

19. Climb Up

Als je geen last hebt van hoogtevrees is Climb Up een aanrader. Hier kan je je wagen aan een spannend klimavontuur. Je kan kiezen tussen één of vijf uur klimplezier. Om hiervan te genieten moet je wel buiten het centrum gaan, naar de woonwijk Villeneuve d’Ascq.

Bereikbaarheid: Climb Up ligt dichtbij L’Hache Prise en kan je eventueel samen plannen. Het ligt op ongeveer 6 kilometer van het station en doe je dus het best met de auto, maar met de trein kom je er ook makkelijk. Neem de TER richting Tournai en stap af in Point de Bois. Daarna is het nog 10 minuutjes wandelen.

20. Stand Up Paddle

Stand Up Paddle is een sport waarbij je rechtstaand peddelt. Dit is vooral een leuke activiteit om te doen als het buiten wat warmer is, want de kans is groot dat je in het water valt. Deze sport kan je niet zomaar overal doen en heeft iets erg leuks en avontuurlijk. De activiteit duurt 2 uur en in het begin word je begeleid door een coach die je het aanleert.

Bereikbaarheid: Stand up paddle kan je doen op het kanaal rond de citadel en is dus makkelijk bereikbaar te voet. Bovendien krijg je ook nog eens prachtige uitzichten!

21. Lille Bike tour

De stad verkennen en tegelijkertijd sporten? Dat kan, door mee te doen aan de Lille Bike tour. Deze tour is door een gids georganiseerd en laat je op een actieve manier kennismaken met het mooie Rijsel.

Bereikbaarheid: Je moet deze tour op voorhand boeken op de toeristische site van Lille. Het ontmoetingspunt is bij het fietsenstation vlakbij de citadel. Daar kan je dus te voet geraken. Belangrijk om weten: je kan de fietstocht enkel vrijdags, zaterdags en zondags om 10 uur s ‘ochtends doen.

4x Relaxen en culinair genieten

Een stedentrip naar Rijsel hoeft niet altijd erg actief te zijn. Winkelen, sporten, van de ene bezienswaardigheid naar de andere lopen, is allemaal erg leuk, maar op een bepaald moment wil je ook gewoon écht eens ontspannen. Gelukkig is er ook wat te doen in Lille voor zij die graag relaxen. Hieronder enkele tips!

22. Eauzone Spa

Ben je meerdere dagen in Rijsel of heb je gewoon dringend nood aan ontspanning? Breng dan een bezoekje aan de Eauzone Spa. Hier kan je genieten van de meest heerlijke massages en je stress laten verdwijnen in de sauna of hammam.

Het fijne aan deze spa is dat alles tot in de puntjes verzorgd is: de muziek, de verlichting, de sfeer. Het is een leuke activiteit om samen met je partner te doen, want het is ontzettend romantisch en je hebt de mogelijkheid om privé te genieten!

Bereikbaarheid: De Eauzone Spa ligt op zo’n 3,6 km van het station en kan je dus het best met de metro of auto doen. De dichtstbijzijnde halte is “Fort de Mons”.

23. Aux Merveilleux de Fred

Culinair genieten is ook onderdeel van de belangrijke bezienswaardigheden in Rijsel. Deze stad zit vol gezellige en vooral overheerlijke restaurantjes die een bezoekje waard zijn. Als je een échte zoetebek bent loont het ook de moeite om een lekkere merveilleux te gaan eten bij Aux Merveilleux de Fred. Nergens zal je zo’n lekker dessertje gegeten hebben. Dat is geen wonder, want oorspronkelijk zijn deze lekkernijen afkomstig van het noorden van Frankrijk!

Bereikbaarheid: Aux Merveilleux de Fred vind je op minder dan een kilometer afstand van het station.

24. Maison Méert

Een ander adresje voor lekkerbekken is Maison Méert. De kans is groot dat deze naam je niet onbekend voorkomt. Maison Méert is namelijk erg bekend voor zijn gevulde vanillewafels en de wafeltjes met cassonade. Je kent ze wel, de gevulde wafeltjes die je ook bij ons in de supermarkt kan kopen, maar dan véél lekkerder én verser. De patisserie ziet er vanbuiten ook erg spectaculair uit en heeft nog tal van andere lekkernijen. Een échte must-see!

Bereikbaarheid: Ook Maison Wéert ligt slechts op een kilometer van het station. Je kan er dus erg makkelijk te voet geraken!

25. Musée d’Art et d’industrie André Diligen

Eén van de bijzonderste activiteiten in Lille is waarschijnlijk het Musée d’Art et d’industrie André Diligen. Aan de naam te horen zou je denken dat het om een museum gaat, maar het is toch een beetje specialer dan dit. In dit museum kan je namelijk zwemmen terwijl je jezelf onderdompelt in kunst. De ideale combinatie van kunst en ontspanning!

Bereikbaarheid: Het zwembad ligt op slechts 500 meter van het station van Roubaix.

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (15)

Dit museum moet één van de meest bijzondere zijn ter wereld!

Citytrip naar Lille? Vergeet je City Pass niet!

Eén van de beste tips die ik je kan geven is om een Lille City Pass aan te schaffen. Zeker als je van plan bent om veel musea en andere belangrijke bezienswaardigheden in Lille Frankrijk te bezichtigen.

Met deze pas krijg je namelijk gratis toegang tot meer dan 30 toeristische attracties, waaronder: het Museum voor Schone Kunsten, La Piscine-Musée d’Art et d’Industrie André Diligent en nog veel meer. Bovendien kan je met zo’n pas genieten van gratis vervoer (metro, bus en tram), en krijg je korting in sommige restaurants en winkels van Lille, Roubaix en Tourcoing. Een échte aanrader als je geld wilt uitsparen!

5x Bijzonder overnachten in Lille

Wil je ook blijven overnachten in Lille? Ontdek dan de bijzondere adresjes die ik voor jou heb uitgezocht en maak je uitstapje helemaal onvergetelijk!

Mama Shelter

Mama Shelter is een charmant hotel dat gevestigd is in het hartje van de stad. Het is dus de ideale verblijfplaats als je zoveel mogelijk van de bezienswaardigheden in Lille wilt zien. In de directe omgeving vind je Euralille en het Paleis voor Schone Kunsten, Musée des Canonniers en Tour de Lille.

Deze accommodatie is niet alleen populair door de goede ligging, maar ook omwille van de klantvriendelijkheid van het personeel. Zit je met een probleem? Dan word je hier altijd goed geholpen. Slapen in de kamers is ook erg gezellig door het prachtige interieur en in de ochtend word je hier verwend met een heerlijk ontbijt. In dit hotel in Rijsel beleef je dus een onvergetelijke vakantie!

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (16)

Bateau péniche

Overnachten in Rijsel op een boot? Dat kan bij Bateau péniche op de meest comfortabele manier. De kajuiten van deze B&B zijn namelijk voorzien van heerlijke bedden. Doordat er maar één kamer is, kan je er ook in alle rust vertoeven.

Er is heel wat te doen in Rijsel en door hier te verblijven mis je niets, want het ligt in het centrum. Een andere grote troef van deze accommodatie is het heerlijke ontbijt. Smul in de ochtend je buikje rond en begin met volle energie aan je dag!

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (17) 25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (18)

Kechmara hammam & spa

Wil jij je eens goed in de watten laten leggen? Dan maakt een overnachting in het Kechmara hammam & spa appartement je zonder twijfel happy. Er zijn namelijk tal van wellnessfaciliteiten waaraan je kan deelnemen, waaronder een nekmassage, een voetmassage en een bodyscrub. Je stress verdwijnt hier dan ook als sneeuw voor de zon!

Er is daarnaast een restaurant waar je heerlijk kan smullen. En voor een extra prijs van 15 euro per dag wordt er ontbijt opgediend. Je huurt dit appartement bovendien voor jou alleen waardoor je van veel privacy geniet. In de accommodatie is er een badkamer met gratis toiletartikelen, een slaapkamer met extra lange bedden en een zithoek. Je komt er dus zeker niets tekort!

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (19)

Alliance Lille

Het Alliance hotel in Lille is het perfecte plaatsje om naartoe te gaan als je wilt baden in luxe. Het is er tot in de kleinste puntjes verzorgd en je geniet er van een stijlvolle slaapkamer en een prachtige marmeren badkamer met ligbad. Hier voel jij je de koning te rijk!

Doordat het gevestigd is in een voormalig klooster heerst er ook een bijzondere sfeer. Bovendien ligt het in een goede buurt. Dat betekent dat je makkelijk de mooiste bezienswaardigheden in Rijsel verkent.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (20) 25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (21)

L’Hermitage Gantois

Het charmante L’Hermitage Gantois is een prachtig vijfsterrenhotel waar je je huisdier mee naartoe mag nemen. Het is er ook erg sfeervol, want het situeert zich in een vijftiende-eeuws gebouw en het authentiek karakter is bewaard gebleven. Je hebt de keuze uit verschillende accommodatietypes. Je kan er dus zowel alleen als met z’n tweetjes of het hele gezin verblijven.

Ben je doodmoe na een interessante ontdekkingstocht in Lille? Geniet dan van de wellnessfaciliteiten en kom weer tot rust. Wat dacht je van een heerlijke massage of de hamam? Het is er allemaal mogelijk! Dit luxehotel in Lille is ook goed gesitueerd waardoor je makkelijk alles ontdekt dat de stad je te bieden heeft.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (22)
25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (23)

25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (24)

Over de auteur

Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra. 👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie. 🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare. 🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.
Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.

5/5 - (8 stemmen)

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Méribel: Perfect skigebied, ook in het begin van het seizoen

Auto huren in Marseille: Info, tips en goedkope autohuur

Vanoise Parc National in Savoie Mont Blanc: Wat te doen? Tips!

In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.
25x Bezienswaardigheden in Lille / Rijsel + Wat te doen in weekend? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 5850

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.